SİYASET

Başkan Kaya, amatör spor kulüplerine müjde verdi:

“Ortahisar ilçemizdeki amatör spor kulüplerinin lige katılım ücretlerini ödeyeceğiz”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) işbirliğinde düzenlenen amatör spor kulüplerine futbol topu dağıtım törenine katıldı. Törene; Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zeki Kurt, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Alpaslan Özdemir, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamış eski millî futbolcu ve teknik direktör Ali Kemal Denizci ile amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı. 

KAYA, EFSANE BAŞKAN ŞAMİL EKİNCİ’Yİ ANDI
Amatör spor kulüplerine destek amaçlı gerçekleştirilen yardım etkinliğini çok anlamlı bulduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor’un geçtiğimiz günlerde vefat eden efsanevi başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci’yi anarak başladığı konuşmasında, “Trabzonspor çatısı altında sınırsız başarılara imza atan şampiyonluklar ve kupalar kazandıran Şamil Ekinci Başkanımızı rahmetle anıyorum. Onlar bizi dünyada gururla temsil ettiler. Emeklerine sağlık, mekânı cennet olsun diyorum.” dedi. 

“FUTBOLUN, GENEL ANLAMDA SPORUN YANINDAYIZ”
Ortahisar Belediyesi olarak amatör spora her anlamda destek vereceklerini söyleyen Başkan Kaya,  “Bugün Trabzonspor’umuzun amatör spor kulüplerine yapacağı yardım için buradayız. Bugün futbol topu dağıtımı yapılacak, bu manada amatör spor kulüplerimizin çok sayıda ve çeşitli ihtiyaçları var. Bizler de Ortahisar Belediyesi olarak yanınızdayız. Futbolun, genel anlamda sporun yanındayız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutan, onların hayatına dokunan, onların geleceklerini güzelleştirmeye yönelik verilen tüm emeklerin, harcanan çabaların yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. 
“BİZ ÇÖZEMEZSEK, EKREM BAŞKAN ÇÖZER”
Başkan Kaya, Ortahisar ilçesindeki amatör spor kulüplerinin lige katılım ücretlerini ödeyeceklerini müjdeledi. 
Kaya, bu ücretlerin gelecek yıl Ortahisar Belediyesi tarafından karşılanacağını belirterek, “Bunun dışında ASKF’nin bizden talepleri oldu, o taleplerin karşılanması noktasında da yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Gönül isterdi ki bütün dertlerinize çözüm bulalım ama kısıtlı imkânlarla ne yapabilirsek onu yapma gayreti içerisindeyiz. Yetemediğimiz noktada da İstanbul’da Trabzon’un evladı, gururu Ekrem İmamoğlu var. Ne ihtiyacınız, sıkıntınız olursa biz çözemezsek Ekrem Başkan çözer. Daha önce malzemeden diğer ihtiyaçlarına kadar spor kulüplerimize her türlü desteği vermişti, bizim aşamayacağımız konular varsa da ona ileterek desteğini alırız” ifadelerini kullandı. 
“TÜRKİYE’NİN HER KULÜBÜNDE MUTLAKA TRABZONLULAR VARDIR”
Trabzon’un bir futbol kenti olduğunu ve bu konuda markalaştığını vurgulayan Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Trabzon bir futbol kentidir. Mardin Kızıltepe’de bile Mardin Kızıltepe Futbol Kulübü’nü Trabzonlular ayakta tutmaktadır. Türkiye’nin her yerinde her kulübünde mutlaka Trabzonlular vardır. Gönül istiyor ki, amatör spor kulüplerini destekleyip ayağa kaldıralım ve Türkiye’deki bütün spor kulüplerine Trabzon’daki futbolcularımızı gönderelim. Yeni markalar üretelim, yeni Ali Kemal Denizciler çıkaralım. Bu anlamda Ortahisar Belediyesi olarak emrinizdeyiz ve yanınızdayız.”
Törenin sonunda amatör spor kulüplerine futbol topu dağıtımı gerçekleştirildi.