I M G 4046I M G 4067-2I M G 4079-1I M G 4073-1I M G 4049-2I M G 4064Trabzon’da Ortahisar Belediyesinin destekleriyle çekimi yapılan MaterChef Programında menüde Akçaabat Köftenin bulunmaması ile ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya açıklama yaptı. 
I M G 4034-1

Menüde Karadeniz Somonu’nun bulunması ve Akçaabat Köftenin tanıtılmadığı yönündeki eleştirileri bugün yapılan Eylül Ayı ilk Meclis Toplantısında yanıtlayan Başkan Kaya, “Akçaabat Köftesi tanıtıldı. Fakat bir Akçaabat köftesicisi, eksik.. Akçaabat Köftecisi arkadaşlarımızla çok sayıda görüşme yapıldı. İlgi göstermediler. 
I M G 4097-1

AKÇAABAT KÖFTECİLERİ DESTEK VERMEDİ, SOMON ÜRETİCİLERİ DESTEK VERDİ

Bir de biz programı sponsor desteğiyle çektik. Belediyenin Kasasından 1 lira verilmedi. Türk somon üreticileri destek verdi. “Orada da oluruz, çünkü derdimiz balık ve Trabzon’u tanıtmak dediler” 

I M G 4042

Akçaabat Köftecisi arkadaşlarla ne hikmetse yapılan bütün görüşmeler olumsuz sonuçlandı.  2 defa 3 defa aradığımız arkadaşlar “programda olamayız, 1 lira destek veremeyiz” dediler. 

Biz de orada olmak isteyen arkadaşlarımız yer verdik” dedi. 
I M G 4051

EKSİKLİK BİZDEN KAYNAKLANMADI

Başkan Genç’ten Budapeşte’de Dostluk Mesajı Başkan Genç’ten Budapeşte’de Dostluk Mesajı

Eksikliğin kendilerinden kaynaklanmadığına dikkat çeken Kaya,  “Eksiklik bizden kaynaklanmadı. Program içeriğinde benim derdim ve önceliğim Trabzon’un iyi tanıtılması. Bize çok sayıda telefon geldi. “Trabzon’u çok güzel temsil ettiniz. Tarihi ve turistik yerleri tanıttınız” dedi. 
Bende, programı çeken ekipten öncelikle onu istemiştim. Benim derdim Trabzon’un tarihi turistik ve mutfağını tanıtmak. Trabzon’a daha fazla turist gelmesini sağlamak” diye konuştu. 

TRABZON’DA DAHA ÖNCE DE BELEDİYELERLE İLETİŞİM KURDULAR

MasterChef Türkiye ekibinin daha önce de Trabzon’da belediyelerle görüşme yaptığını ifade eden Başkan Kaya, “Benden önce bir çok belediye başkanımızla Ahmet başkan dahil, büyükşehir belediye başkanı dahil çok temasta bulunduklarını olumlu geri dönüş alamadıklarını ifade ettiler. Bizde programı inceledik. Makedonya’da Üsküp’te çekilmiş. Ek seferler konulmuş. Azerbaycan’da çekilmiş ek seferler konulmuş. 600 - 700 bin ziyaretçi gitmiş. Bu potansiyeli Trabzon kaçırmasın diye elimizi taşın altına koyduk. Milletle gittik olanaklarımızı birleştirdik. Ben sonuçlarından memnunum” dedi

I M G 4055I M G 4054

Editör: Ömer Altıntaş