İBB Başkanı İmamoğlu Yomra Belediye Başkanı Bıyık’ı Ziyaret Etti İBB Başkanı İmamoğlu Yomra Belediye Başkanı Bıyık’ı Ziyaret Etti

CHP’DEN ‘SOSYAL BELEDİYECİLİK’ DERSİ ALIYORLAR
AK Parti iktidarının vatandaşı sefalete terk ettiğini vurgulayan Haluk Batmaz, “Emekli, asgari ücretli vatandaşlarımız bırakın insanca yaşamayı, açlık sınırının altındaki ücretlerle hayatta kalma mücadelesi verirken, kendileri 3-4 maaşla sefa sürüyor. Yandaş müteahhitlerin milyarlarca liralık vergilerini silerken, garibanın sırtına vergi üstüne vergi bindiriyorlar. CHP’li belediyeler zor durumdaki insanlarımıza nefes olmak için Kent Lokantalarını, Halk Ekmek büfelerini açtığında ‘Belediye ekmek mi satarmış, lokanta mı işletirmiş’ diyorlardı… Ortahisar Belediyemiz, ‘sosyal belediyecilik nasıl yapılır’ın derslerini vermeye başlayınca, AK Partili Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da, Meydan’ın ortasında Halk Ekmek büfesi açmak zorunda kaldı. Bu ekonomik iflasın itirafıdır; mızrak artık çuvala sığmıyor. Yakında Kent Lokantası da açarlarsa kimse şaşırmasın.” diye konuştu.
İKTİDARIN GÖREVİ UCUZ EKMEK SATMAK DEĞİLDİR
“İktidarın asıl görevi ekmeği fırıncıdan alıp vatandaşa ucuza satmak değildir” diyen Haluk Batmaz, “İktidarın görevi; unun çuvalını 750 liraya, mayanın fiyatını 1000 liraya çıkartmamaktır. İktidarın görevi; vatandaşını 2 lira daha ucuza ekmek almak için sıraya girmek zorunda bırakmamaktır. Açtıkları Halk Ekmek büfesinin yeri ise ayrı bir skandaldır. Yoksullukla mücadele eden insanımızı bir de Trabzon’un en işlek yerinde, Meydan’ın göbeğinde utana sıkıla ekmek kuyruğunda beklemek zorunda bıraktılar, rencide ettiler.  2019 yılında aynı noktada patates, soğan satmışlardı. Yıllar geçti, değişen sadece halkın daha da yoksullaşması oldu” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi