Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu topraklar bize şehitlerimizin emanetidir. 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da düşman postalı bu toprağı çiğneyemeyecek” dedi. Yaklaşık 5 saat süren program boyunca ellerindeki dev bayrakları bir an olsun bırakmayarak coşkuyla dalgalandıran Trabzon’un ‘Bayrak Dedeleri’ İsmet Kaya ile Beyler Virdiloğlu kalabalıktan büyük alkış aldı. 
Ca456Afe 9Ff2 43B7 A11E C5713Dc76Da4
 
Trabzon Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’na Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile eşlerinin yanı sıra kent protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehir meydanındaki programa körfez ülkelerinden kente gelen turistler de büyük ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı, Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Muhammet Saka tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sancak koşusunun yer aldığı anma programında “15 Temmuz” konulu video gösterimleri gerçekleştirildi. Trabzon İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun hazırladığı dinletinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehter Takımı konser verdi. Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Sinan Yılmaz da programa katılarak alanı dolduranlara ‘Türkiye’m’ adlı eseri seslendirdi.

2D58D5Fe E121 43Ed 9225 3078B20642Bd

BAYRAK DEDELER BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Yaklaşık 5 saat süren program boyunca ellerindeki dev bayrakları bir an olsun bırakmayarak coşkuyla dalgalandıran Trabzon’un ‘Bayrak Dedeleri’ 87 yaşındaki İsmet Kaya ile 73 yaşındaki Beyler Virdiloğlu kalabalıktan büyük alkış aldı. Konuşmasında Bayrak Dedelere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaklaşık 1 ay boyunca bu meydanda tuttuğumuz demokrasi nöbetinde ellerinde bayrakla bu dedeler bizleri yalnız bırakmadılar. Yaşlı, genç fark etmez milletimizin bayrak sevdasının en güzel örneğidir bayrak dedelerimizdir. Bu bayrağın gölgesinde doğduk, onun altında öleceğiz” dedi. 
A869Edd7 6323 4895 B485 3C3A9E0815E7

BU TOPRAKLAR ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ
15 Temmuz şehitlerini rahmet gazileri ise minnetle yad ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, “Bu topraklarımız bize birilerinden emanet aldığımız değil, şehitlerimizin kanlarıyla beraber bize teslim edilmiş topraklardır. O nedenle inşallah 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da düşman postalı bu toprağı çiğneyemeyecek. FETÖ, Amerika'nın piyonudur. Bize diz çöktüremediler, başaramadılar ve başaramayacaklar. Trabzon'umuzda olduğu gibi ülkemizin her noktasında iradesine, birliğine, beraberliğine, bayrağına ve ezanına sahip çıkan bütün asaletli Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Trabzon'umuzda da bu kararlılığı ortaya koyan hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Trabzonlu olmaktan da ayrıca gurur duyuyorum. Yarın böyle bir şey olacak olsa yine gözümüzü kırpmadan o tankın önüne atlayan genç kardeşim gibi buradaki herkes bayrağımız için, ezan için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içer” diye konuştu.

5Eb0A5De 3E0D 45B7 Afea 1Bae0E1Ccefd

Akçaabat Belediyesi’nden Okullara Destek Akçaabat Belediyesi’nden Okullara Destek

İSTİKLAL HARBİ GİBİ
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “15 Temmuz; tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi Kuvayimilliye ruhu ile topyekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle mücadele ettiği tarihtir. Necip milletimiz, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazarak vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir” dedi.

Editör: Ömer Altıntaş