Lokma Tatlı'nın 4. şubesine görkemli açılış... 
 
 I M G 3223
Trabzon’da yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan Lokma Tatlı’nın 4. şubesinin açılışına; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Kızılay Karadeniz Bölge Müdürü Dr.Dila Baran,STK başkanları, çeşitli kurumların müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

I M G 3219

Aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı da olan Aktürk, açılışa katılan misafirleri tek tek kapıda karşılayarak herkesle yakından ilgilendi.

Arap ülkeleri sektör temsilcilerine Trabzon’un sağlık turizmi olanakları anlatıldı Arap ülkeleri sektör temsilcilerine Trabzon’un sağlık turizmi olanakları anlatıldı

Yalıncak, Çamlık, Uzunsokak’ta açılan 3 şubesinin ardından Beşirli’de yeni yapılan şubesinin açılışında ilk olarak Lokma Tatlı Sahibi Bekir Aktürk konuştu.

I M G 3234

BELEDİYELERE, VALİLİKLERE İŞ İÇİN GİDİLİYOR… YETİŞTİRECEK ELEMAN BULAMIYORUZ

Aktürk, “2007’de çıktığımız bu yolda, 17. yılımız ve 4. şubemiz. 1985 yılında başladığım yolculuk, bugün 160 çalışanın içinde olduğum bir aileye dönüştü. Ben hiçbir zaman patron olmadım. Çalışanlarla ekip arkadaşıyız. Derdimiz bir, dermanımız bir… Patronum şunu derdi: Oğlum, sakın kaliteden ödün verme, yemediğini kimseye yedirtme. Bu düsturla bugünlere geldik. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Benim idealimdi ve bu zamana geldik. Gençliğe tavsiyemiz, nereden olursa olsun bir yerden başlasınlar. Muhakkak hedefleri olsun. Hedefsiz hiçbir yere varılmaz. Bakıyorum, bugün belediyelere ve valiliklere iş için gidiliyor. Yetiştirecek sanatkâr bulamıyoruz. İmalatlarımızda ve satışımızda çalıştıracak, yetiştirecek eleman bulamıyoruz. Sanata yönlendirelim, geleceğimiz aydınlansın. Yoksa bu şekilde giderse geleceğimiz karanlıktır. Birlikte el ele, helal lokma ile daha nice şubelere ulaşmayı diliyorum” dedi.

I M G 3243
İSİM BABASI VOLKAN CANALİOĞLU

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Serüvenin başını biliyorum. 2007 yılında ilk şubesini açarken Volkan Canalioğlu isim babasıydı. Volkan ağabey, ismi Lokma Tatlı olsun demişti. Çok da yakışan bir isim koymuştu. Lokma adım adım büyüdü, bugün 4. şubesini açıyor. Bizlerin gururu, Trabzon’un önemli markası oldu. Gerçekten Trabzon’da bir marka yarattılar. 200’e yakın insana istihdam oluşturdular” diye konuştu.

I M G 3247-1
BEKİR BEYİN BEYANINI BİR ÇAĞRI OLARAK…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hakikaten güzel bir marka olmuş Lokma Tatlı. Çamlık’ta başlayan serüven, Meydan ile Yalıncak ile devam etmiş. Bugün 4.’sünü Beşirli’mizde açıyoruz. Hayırlı olsun diliyorum. Yalıncak’taki şubemizi, 22 Ağustos 2022’de açmıştık. Bekir Bey, hem ifa ettiği görevle işini de aksatmadan, şehrimizin kadın istihdamına katkı sağlayan değerli bir dostumuz. Hayırlı olsun diliyoruz. Burada da istihdamın artması bizler için çok önemli. Ben Bekir Bey’in beyanını bir çağrı olarak ifade etmek istiyorum. İşin yetkinliği olan kardeşlerimiz için iş imkanları açılıyor. Ekonomi ne durumda olursa olsun, yeni bir işletme şehrimiz için kazanım. Allah sayılarını artırsın” dedi.

I M G 3252

EN KISA ZAMANDA YARI YARIYA OLACAĞINA İNANIYORUM

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Kendisi gerçekten ayaklı bir fabrika. Kendisine sağlamış olduğu istihdam dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. O kadar değerli ki... İstihdamda en kısa zamanda yarı yarıya olacağına inanıyorum ama kadın ve erkek çalışan sayısını yarı yarıya getirmesinin de çok önemli, simgesel anlamı var. Bu haliyle de kendisini tebrik ediyorum. Başarılı olan her insanın arkasında çok güçlü çocukların, eşin, ailenin de olduğu bilincindeyim. O yüzden Bekir Başkanımızı, muhtarımızı kutlarken ondan önce çok kıymetli eşi ve çocuklarını kutluyorum. Bu iş ekip işi demişti. Ekip işi olmak çok önemli. Bekir Bey’in ruhunda bu ekipçilik var. Ben bu ekipçilik ruhunun gelişerek devam etmesini ve daha birçok şube açmasının öncülüğünü diliyorum” ifadelerini kullandı.

I M G 3253
ÜRETİMDE KALİTE HER ZAMAN ÖNEMLİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, “Bekir kardeşimin başladığı günleri iyi bilenlerdenim. Hizmet sektöründe üretimde, ham maddenin kaliteli oluşu ki üretimde kalite her zaman önemli. Bunu da başardı sevgili muhtarım. İş adamı kardeşimiz. Kendisini bu vesileyle tebrik ediyorum. Trabzon’da bu hizmet anlayışı ile kaliteyi sürdürmesi yolunda ben de kendisine başarılar diliyorum” dedi.

I M G 3255

BU TİP YERLERE SAHİP ÇIKILMASI LAZIM

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, “Buralara gelmek kolay değil. Niyetiniz olacak, sabrınız olacak, fedakâr olacaksınız. Bu 3 karakteri bünyesinde bulunduran kişiler, nimet olarak attıkları adımı, fedakârlık yapa yapa hedefine ulaşır. Bir şeyin ticari olarak marka haline gelmesi için bu tip müesseselerin sayısının artması lazım. Bu tip yerlere sahip çıkılması lazım. Bekir ağabey ne dedi, ‘Ben patron değilim, çalışanlardan biriyim.’ Patron, emekçiler içinde en fazla sıkıntıyı çeken, aile fertleri ile uzun geceler uykusuz kalan kişilerdir. Bu sıkıntıları aile beraber çeker. Sonuçta muhatap olduğu bir tüketici çevre, müşteri memnuniyeti vardır. Zerre misali aksaklık yapamaz” diye konuştu.

I M G 3258-1

BİR LOKMA, 165 HIRKA…

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Küçüklüğümüzde hepimizin lokma deyince aklında o günlerden kalma, yiyecek tatlı hafızası var. Bazen şerbete bulandırılır, bazen sadece kızartılarak verilirdi. Lokma Tatlı Dünyası’nı görünce hemen aklıma onlar gelmişti. İçine girdiğimizde bu Lokma’nın artık çok daha çeşitlendirildiğini ve bir marka haline geldiğini gördük. Yerel bir marka, ama bunun yerelde kalmaması lazım. İnşallah yerelinden öte, önce komşu illere, arkasından belki Türkiye’mizin daha büyük illerine yeni dükkanlar açılmak suretiyle bir turizm destinasyonu ve bütün ülkede anılan bir marka haline geleceğine inanıyorum. Bekir Bey’in bu anlamda çok çalıştığına eminim. Hep bir Lokma bir hırka diyorduk ya, burada gördük ki bir Lokma 165 hırka haline gelmiş. 165 eve burada çalışanlar ekmek götürüyorlar.”

Konuşmaların ardından yeni şubenin açılışı yapıldı.

I M G 3271

Editör: Haber Merkezi