Stratejik Plan hazırlanırken katılımcı bir anlayışı benimsediklerinin altını çizen Başkan Kaya, “Stratejik Plan, orta ve uzun vadeli amaçlarımızı, temel ilke ve politikalarımızı, hedef ve önceliklerimizi, performans göstergelerimizi, bunlara ulaşmak için izleyeceğimiz yol ve yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plandır. Planın hazırlanmasında emeği geçen herkese, katkıları için çok teşekkür ediyor, planın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Stratejik Planın görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, Meydan bölgesinde Ortahisar Belediyesi’nin kullanabileceği alanların olması gerektiğini ifade etti ve belediyenin borç durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A186E841 99B6 4Ffc 802C 3B61409E935E
ANA CADDELERİN BELEDİYEMİZE BAĞLANMASI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’LE GÖRÜŞÜYORUZ 
Zorlu, “Ortahisar Belediyesiyiz ama Meydan’da 1 metrekare çay satabileceğimiz bir yerimiz yok! Hizmet sunamıyoruz, bu konunun elden geçirilmesi lazım. Büyükşehir de bizim tamam ama büyükşehir yasasıyla beraber Ortahisar ilçesi mağdur edilmiştir” dedi.

Atatürk’ün Trabzon’a İlk Gelişinin 100.Yılı Coşkuyla Kutlandı Atatürk’ün Trabzon’a İlk Gelişinin 100.Yılı Coşkuyla Kutlandı

I M G 4291
ZORLU, BORÇ RAKAMLARIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Stratejik Planda yer alan borç rakamlarıyla ilgili Meclis üyelerinin eleştirilerine cevap veren Zorlu, borcu 106 milyon lira azalttıklarına vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu:
“Borç, 30 Haziran 2024 itibarıyla 401 Milyon 397 TL görünüyor. Burada bizim gerçek ve tüzel kişilere olan borçlarımızla ilgili kısım var, 236 milyon 937 bin lira. Ödeme yaptığımız için bu oran düşmüş görünüyor. Biz açıklamayı yaptığımızda, 31 Mart tarihinde bu borç, 517 milyon liraydı. Yaklaşık 106 Milyon gibi bir borcu, altıncı ay itibarıyla ödedik.” 
21 MİLYON TL YEMEK PARASI ÖDEMEK ÇOK ZORUMUZA GİTTİ
“Ne yazık ki üzülerek söyleyeceğim, 21 milyon lira yemek parası ödemesi yaptık son 2 ay içinde. Seçimden 1 ay önce yapılan yemek masrafının ödemesini yapmak zorunda kalıyoruz. Biz, araçlarımızı yenilemekten bahsederken 21 Milyon TL yemek parası ödemek gerçekten çok ağrımıza gitti ve çok üzüldük. 21 Milyon lira 1 ay içinde yemek parası ödemek beni çok üzdü. Eminim ki arkadaşları da üzüyordur.”
Bunun üzerine Başkan Kaya, “21 Milyon TL yemek parasının, Ramazan münasebetiyle verilen yemekler olarak ifade edildi” dedi.  
BAŞKAN KAYA: “TRABZON KAMUOYU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELEDİYENİN BORCUNU ÖĞRENECEK”
Stratejik Planda yer alan borç rakamları ile ilgili gelen bir soru üzerine Başkan Kaya, şu açıklamalarda bulundu:
“Bu konu Trabzon gündemini epey bir meşgul etti ama doğruluk güneş gibidir. Er geç ama mutlaka doğar. Ben buna çok inanan bir insanım. Bu konudaki tartışmaları bitirmek ben bir çağrı yapmıştım, evet ortada dolaşan rakamlar var, iddialar var, kendi söylediğimi de hesaba dayanarak söylemiş olmama rağmen bir iddia olarak ortaya koyuyorum, bütün söylenenleri bir iddia olarak değerlendirmek istiyorum. Ve bunun değerlendirmesini yapacak olan da bu işin yetkin insanlarıdır. Kimdir? Bağımsız denetçilerdir. Şu anda konu onlarda zaten. Ben bir çağrı yapmıştım; bağımsız denetçi arkadaşlar şu anda bu konuyu çalışıyorlar. Rakamları önümüzdeki günlerde Trabzon kamuoyunun önüne koyacaklar. Burada kimin doğru, kimin yanlış söylediği de ortaya çıkacak. O yüzden Meclisimizi bunlarla meşgul etmeyelim. Bu işi bağımsız denetçilere bırakalım, onlardan gelecek cevabı hepimiz saygıyla bekleyelim.” 
STRATEJİK PLAN KABUL EDİLDİ 
Yapılan konuşmaların ardından Ortahisar Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı oylanarak kabul edildi.

Editör: Ömer Altıntaş