GÜNDEM

Ortahisar Belediyesi’nin, ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ annelerin yüzünü güldürüyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın, sosyal belediyecilik projeleri arasında yer alan ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulaması, her geçen gün genişleyerek devam ediyor.

Birkaç ay önce başlatılan proje ile temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yeni doğan bebeği bulunan ailelere maddi ve manevi destek veriliyor. Yenidoğan destek paketinde, bir bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemeler yer alıyor.

“AİLELER YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSEDİYOR” 
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda yeni doğan destek paketi projesinin gelir kaynakları sınırlı olan aileler için önemli bir katkı olduğunu belirten Başkan Kaya, “Paketin içinde zıbınından emziğine, bezinden pudrasına kadar bebeğimizin birçok ihtiyacını karşılamaya yönelik bir bebek setimiz var. Bu şekilde hem ailelerimize yanlarında olduğumuzu hissettirmiş oluyoruz, hem de en mutlu günlerinde sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olmuş oluyoruz” dedi. 

“BİR NEVİ ÖRF VE ANANELERİMİZİ YAŞATIYORUZ”
İşsizlik ve enflasyon nedeniyle Türkiye’de birçok ailenin sosyal yardım almak durumunda kaldığına dikkat çeken Başkan Kaya, “Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayla aşabiliriz. Bu anlamda yerel yönetimlere de önemli görevler düşüyor. Zaten Türk milleti her zaman birlik ve dayanışması, yardımlaşması ön planda olan millettir. Bu hasletler bizim genlerimizde olan örf ve adetlerimizde olan davranışlardır. Komşumuzun, bir yakınımızın bebeği doğduğu zaman, maddi ve manevi olarak yardımına koşarız. Ortahisar Belediyesi olarak sosyal belediyecilik bizim yönetim anlayışımızın temelini oluşturuyor. Bir nevi bu örf adetlerimizi, çağa uygun bir şekilde yaşatmış oluyoruz” diye konuştu.  
Ortahisar Belediyesi tarafından bebek sahibi olan ailelere hediye edilen yeni doğan destek paketinde; bebek giyim seti, müslin örtü, şampuan, krem, ıslak mendil, bez, hastane çıkışı seti gibi ürünler yer alıyor.