GÜNDEM

Salih Cora İsrail Dişişleri Bakanı Israel Katzın’ı Şiddetle Kınadı

26-27. Dönem Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora’dan İsrail Dişişleri Bakanı Israel Katzın’a yapmış olduğu hadsiz açıklamalarını şiddetle kınıyoruz dedi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI ISRAEL KATZ'IN YAPTIĞI HADSİZ AÇIKLAMALARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaptığı konuşmada Filistinliler adına İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına müdahale edebileceğini söylemesinin ardından, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın yaptığı hadsiz ve seviyesiz paylaşımı şiddetle kınıyoruz. 

Cumhurbaşkanımızın Ortadoğu'da barış ve istikrarı sağlamak amacıyla verdiği mesajlar, Türkiye'nin bölgedeki gücünü ve önemini bir kez daha vurgulamıştır. Ancak Katz'ın, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzeterek yaptığı açıklama, son derece yakışıksız ve provokatif bir söylemdir. Bu tür yaklaşımlar, iki ülke arasındaki gerilimi artırmakta ve bölgedeki barış çabalarına zarar vermektedir.

Türkiye, her zaman mazlumların yanında yer almış, adaleti ve barışı savunmuş bir ülkedir. Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalmamış ve kalmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları da bu duruşun bir göstergesidir. 

İsrail'in bu tür provokatif ve düşmanca söylemlerden vazgeçmesi, bölge barışı için elzemdir. Türkiye, barışçıl çözümler ve diplomatik yollarla bölgede istikrarın sağlanması için çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SALİH CORA  

26-27. Dönem Trabzon Milletvekili