Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat ...Trabzonlu  iş insanının numarasını kopyalayıp insanları mağdur ettiler…
Siber korsanların son dönemde en sık kullandığı yöntemlerin başında ‘telefon numarası kopyalamak’ geliyor. Trabzon’un önde gelen İş İnsanlarından iş insanı Volkan Peker’in telefon Sim kartını kopyalayan dolandırıcılar, kaşla göz arasında hesabını boşalttı .Peki siber korsanlar telefon numarasını nasıl kopyalıyor? Telefon numarası kopyalananlar hangi risklerle karşı karşıya kalabilir?

Milli Boksör Busenaz Sürmeneli’ye Trabzon’da Trafikte Saldırı Milli Boksör Busenaz Sürmeneli’ye Trabzon’da Trafikte Saldırı


Teknoloji ve internetin gelişmesiyle siber güvenlik tehditleri giderek artıyor. Son dönemde dolandırıcıların en çok kullandığı yöntem ise telefon numarası kopyalamak!
Geçtiğimiz günlerde Volkan Peker’e telefondan gelen Sim kartınızı yenisi ile aktif ettik mesajı ile harekete geçti . İş İnsanı Peker öncelikle en yakın telefon mağazasına giderek işlemin acilen durdurulmasını istedi . İstese ne olur mağaza işleten görevliler bunu çep telefonunuzdan yapacaksınız E-Devlet üzerinden derler İş İnsanı Peker mümkün değil doğrulama kodu telefonuma gidiyor Sim kartı değişmişler tüm hesaplarımı boşaltırlar bunlar kötü niyetli insanlar der ve kendilerinin yardım etmesi gerektiğini söyler. İş insanının yardım isteğini sonunda yerine getiren mağaza görevlisi bu isteği kabul ederek sim kartı kapatır . Ama ne görsünler Sim kart kapatılana kadar İş İnsanı Volkan Peker’in Bitçoin hesabı boşaltılmıştır. Şimdi soruyorum iletişim merkezlerine kart sahibi kartını iptal ettiremezken kart sahibini hayatında görmeyen Diyarbakırlı o dolandırıcı onun adına yeni Sim kart talep edebilirken kartın sahibinin hesapları boşaltılırken kart sahibinin lütfen yardım edin benim yeni kart isteğim yok bu mesaj geldi bana telefonum görüşmeye kapandı bunlar dolandırıcı lütfen hesaplarımı erişime kapatın demesine rağmen neden yardım alamıyor.Boşaltılan banka hesaplarını şimdi kim yerine iade edecek merakla bekliyoruz .Sim kartı kopyalanarak dolandırılan İş İnsanı Volkan Peker ;Zararım giderilmezse o iletişim merkezini mahkemeye vereceğim ve  zararımın giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım .İfadelerini kullandı . 
 

Editör: Ömer Altıntaş