GÜNDEM

Başkan Bıyık Trabzonlu Bürokratın Görevden Alınmasını Eleştirdi

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü, Yomralı İsmet Çalık’ın görevden alınmasını eleştirdi.

BAŞKAN BIYIK TRABZONLU BÜROKRATIN GÖREVDEN ALINMASINI ELEŞTİRDİ

Çalık’ın yerine Kastamonu’dan ve Vakıflar dışından birinin atanmasının üzüntü verici olduğunu kaydeden Bıyık, Trabzon siyasetinin kendi evlatlarına sahip çıkamadığını söyledi. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Bıyık özetle şöyle konuştu; “Vakıflar bünyesinde uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış, son olarak bölge müdürlüğü görevinde bulunan Yomralı hemşehrimiz İsmet Çalık’ın görevden alınmasını, yerine il dışından ve başka kurumdan birinin atanmasını son derece yanlış buluyorum. Vakıflar bölge müdürlüğünde bu kuruma vakıf biri görevlendirilse bu anlayışla karşılanabilir lakin kurum dışından buraya atama yapılması doğru değildir. Koca Trabzon kendi yetişmiş bürokratına sahip çıkamamıştır. Liyakate göre atama yapılması gerekirdi. İnsanların uzun yıllar yetişip hizmet ettikleri kurumlardaki görevlerinden alınıp buralara sadece arkalarında birileri var diye liyakat dışı atama yapılması ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu şehrin yetişmiş evlatlarına yazık oluyor.”