Trabzon’da Trabzonspor taraftarları İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

IMG_0141

Atatürk Alanı Meydan Parkı Atatürk anıtı önünde toplanan Bordo Mavili taraftarlar dev Filistin bayrağı, döviz ve pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

IMG_0139

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu'nun da katıldığı yürüyüşte taraftarlar, “Kahrolsun İsrail”, Katil İsrail Filistin’den defol”, “Bir gece ansızın gelebiliriz” ve “Allah-u Ekber” sloganları eşliğinde Maraş Caddesinden ilerleyerek Uzun Sokak’tan tekrar Atatürk anıtı önüne geldiler.

IMG_0143
Burada Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları eşliğinden tepkilerini sürdüren taraftarlar protestoya son verdi.

IMG_0142

Başkan Genç:Gürcistan’la İlişkilerimizi Güçlendireceğiz Başkan Genç:Gürcistan’la İlişkilerimizi Güçlendireceğiz

Yürüyüş öncesi konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Artık hukuki tanımıyla da beraber bir soykırım ile karşı karşıyayız. Batı medeniyetlerinin çöktüğü, bütün insanlığın hukukunu korumakla mükellef olan Birleşmiş Milletler'in yerle yeksan olduğu, artık işlevsiz hale geldiği, gücün hak ile galebe çaldığı bir durumla karşı karşıyayız. Şu anda hayat hakkı olan Filistin'deki kardeşlerimiz maalesef katlediliyor. Esasında insanlık katlediliyor. Gücün hakka galebe çaldığı bir dünya istemiyoruz. Bundan sonra Birleşmiş Milletler'in yeniden yapılandırılması artık şart olmuştur. Gururumuz Trabzonspor'umuzun taraftar dernekleri burada. Katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve bir kez daha bu soykırımın sona ermesini istiyorum" dedi.

IMG_0144
Trabzonspor taraftar dernekleri adına konuşan Adem Söğüt ise, "Bugün burada katil İsrail'in, Filistin'deki insanlara yapmış olduğu zulme karşı hep birlikte birlik yürüyüşü yapıyoruz. Katil İsrail yaptığın zulüm yanına kalmayacak. Biz de Trabzonlular olarak buna bir tepki vermek için buradayız. İnşallah buradan sesimiz yükselir ve tüm dünyaya yayılır" diye konuştu.

IMG_0147IMG_0146IMG_0145

Editör: Haber Merkezi