Bilim, Teknoloji

KTÜ ve DOKA Arasında İki Önemli İş Birliği Protokolü İmzalandı

KTÜ ve DOKA Arasında Siber Güvenlik ve GazaltıKaynak Eğitimi İçin İş Birliği Protokolü

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), iki önemli alanda iş birliği protokolü imzaladı. DOKA Siber Vatan Programı kapsamında siber güvenlik eğitimi ve DOKA 2024 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında gazaltı kaynak eğitimi alanlarını kapsayan protokoller, KTÜ Rektörlük makamında DOKA Genel Sekreter Vekili Kemal Akpınar ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından imzalandı.

Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü

Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü: KTÜ'de farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerinin siber güvenlik farkındalığını artırmayı ve bu alanda kariyer planlamalarını desteklemeyi amaçlıyor. Eğitim programı, 2024-2025 ve 2025-2026 eğitim dönemlerini kapsayacak. KTÜ Rektörlüğü'nde imzalanan protokole göre taraflar programın yürütülmesi için önemli sorumluluklar üstlenecek. Programın duyurulması ve tanıtımı, kurumsal kimlik ve görünürlük kurallarına uygun hareket edilmesi ve öğrenci seçiminde işbirliği yapılması konularında ortak yükümlülükler taşıyan KTÜ ve DOKA, diğer alanlarda da görev paylaşımı yapacak. KTÜ, programın koordinatör ve yardımcılarının seçilmesi, eğitim için uygun sınıf ortamının sağlanması ve yeterli altyapının temin edilmesi ile program kapsamında yurt dışı ve yurt içi yarışmalara katılım durumunda kolaylıkların sağlanmasını üstlenecek. DOKA ise kamuoyunun bilgilendirilmesi ve tanıtım materyallerinin onaylanması, organizasyon ekibinin belirlenmesi ve görevlendirmelerin yapılması, eğitim hizmetlerinin satın alımı, öğrenci gelişimlerinin takibi, duyuru materyallerinin tasarımı ve basımı ile eğitimleri tamamlayan öğrencilerin stajyer programına dâhil edilmesinden sorumlu olacak.

Gemi İnşaa ve İmalat Sanayinde İstihdamı Arttırmaya Yönelik Gazaltı Kaynak Eğitimi 

KTÜ ve DOKA aynı gün, “Doğu Karadeniz Bölgesinde Gemi İnşaa ve İmalat Sanayinde İstihdamı Arttırmaya Yönelik Gazaltı Kaynak Eğitimi” başlıklı faaliyeti kapsayan ek bir sözleşmeyi de imzaladı. Ek sözleşme: DOKA tarafından yararlanıcı statüsündeki KTÜ’ye verilen desteğin hükme bağlanması ve KTÜ’nün bu desteği kabul ederek faaliyeti kendi sorumluluğu altında yürütmeyi taahhüt etmesini içeriyor. Proje, 2024-2025 eğitim döneminde başlayacak ve 6 ay sürecek. 

Bölgesel gelişme hedeflerine katkı sağlamayı amaçlayan bu eğitim programları bölgedeki gençlerin mesleki yeterliliklerini destekleyerek istihdam olanaklarını artırmayı amaçlıyor.